Matkunskap

Välkommen matälskare! På den här sidan har vi samlat massor med artiklar, guider, tips och recept för dig som älskar mat. Vi har minst ett recept för varje styckdetalj och många recept på goda tillbehör. Under ”Guider & Tips” kan du lära dig mer om nötkött och hur det bör tillagas, hur du grillar den perfekta ryggbiffen och om smaken umami, för att nämna några.

Vi älskar mat och tycker att mat och matlagning är något värt att prata om. Därför har vi samlat vår och andras kunskap här för dig som vill lära dig mer om Matkunskap.

Smashed burger

Davids Hagshultsburgare En riktigt bra burgare ska göras av fet, hängmörad färs från Hagshultskossorna. Vår [...]

Såhär ser vår utbildning ”Hur kött blir till” ut

”Hur kött blir till” är en utbildning på ca. 3 timmar, på plats på gården. [...]

Krögarsmör byter namn till Krögartalg

I mars 2021 byter Krögarsmör namn till Krögartalg. Vi byter namnet för att säkerställa att [...]

Ett seminarium med hållbarhet i fokus

Seminarium om hållbarhet. Alltid roligt att föreläsa och prata om det vi brinner för. Ännu [...]

Chef Fredrik Eriksson bjuder på carpaccio

Kocken Fredrik Eriksson bjuder på kött från Hagshultskossorna i TV4 Nyhetsmorgon Den välkända och mycket [...]

Kalven Henrik

Tisdag den 19 januari föddes vår första kalv på Kopensionatet. Eftersom dagens namnsdag var Henrik [...]

Visste du dessa fem fantastiska fördelar med kor?

Våra kor är inte uppfödda för att så snabbt som möjligt bli mat. De är [...]

Varför vi borde ha mer svenskt kött på våra restauranger

Jag har pratat om vårt samarbete med restauranger på LRF:s event ”Mer svenskt kött på [...]

Shortbreads à la Dussinkocken

Prova Sofia ”Dussinkocken” Goods goda kakor som blir spröda och fina med Krögartalg i receptet. [...]

Nytt samarbete – Paul Svenssons Fotografiska

Vi inleder ett samarbete med Paul Svenssons restaurang Fotografiska samt också med PaulTaylor Lanthandel. Fotografiska [...]

Fem snabba om Kopensionatet i Hagshult

När du presenterar köttet för dina middagsgäster, behöver du komma ihåg fem saker: Pensionerade mjölkkor [...]

Hagshultskossorna var med på Almedalsveckan 2018

”Hur får vi mer lokala produkter på tallriken?” Under Almedalsveckan deltog vi i Martin & [...]