Matkunskap

Välkommen matälskare! På den här sidan har vi samlat massor med artiklar, guider, tips och recept för dig som älskar mat. Vi har minst ett recept för varje styckdetalj och många recept på goda tillbehör. Under ”Guider & Tips” kan du lära dig mer om nötkött och hur det bör tillagas, hur du grillar den perfekta ryggbiffen och om smaken umami, för att nämna några.

Vi älskar mat och tycker att mat och matlagning är något värt att prata om. Därför har vi samlat vår och andras kunskap här för dig som vill lära dig mer om Matkunskap.

Festivallager Korvfestivalens egen öl

Javisst! Vi tar fram en festivalöl i år också. Nu ska ölen ska tappas och [...]

Årets utställare 2025

I år har vi 24 underbara utställare som kommer att förgylla ditt besök på Korvfestivalen. [...]

Krögartalg och Guldtalg vad har man det till?

Genom att välja våra talgprodukter bidrar du till en hållbar och klimatcertifierad produktion. Vi tar [...]

Ge maten magisk smak med Maillardeffekten

Vad är Maillardeffekten? Maillardeffekten är en kemisk reaktion mellan aminosyror (som finns i proteiner) och [...]

Så lyckas du med din oxfilé

Skillnaden mellan att steka och grilla oxfilé Oxfilé är en av de mest exklusiva och [...]

Jullunch med Stockholms stadsmission

I december 2025 åkte vi till Stockholm för att delta i Jullunchen Vi är så [...]

Korvfestival 15 mars 2025

Boka in Lördag den 15 mars 2025 i din kalender! Då är det dags för [...]

Vi blev Årets bonde 2024 i Sverige!

Yippie vi vann! 🥂 Vi var en av 137 kandidater som har granskats och grillats [...]

Händer i höst hos Hagshultskossorna

Det händer mycket hos oss! 💚🐮 Vi är så glada över alla som kommer och [...]

Grillat högrev och smashed potatoes à la Norton

Helgrillad Högrev från Hagshultskossorna med friterade smashed potatoes Receptet är för 4 personer. Här kommer [...]

En guide till perfekt temperatur på oxfilén

En guide till perfekt temperatur på oxfilén Att tillaga oxfilé till perfektion är en konstform [...]

Lyckas med Flankstek

Flank är en härlig detalj med mycket smak. Som styckningsdetalj är den mör, avlång och [...]

Hållbart, svenskt och ekonomiskt – Hagshultskossorna gillar RME

I arbetet för ökad hållbarhet och minskad klimatpåverkan lämnade vi det fossila bränslet och gick [...]

Framtidens fossilfria nötköttsproduktion finns i Hagshult

Den 11 juni lanserades en ny rapport inom Lantmännens ramverk Framtidens Jordbruk. Rapporten visar hur [...]

Vi når redan nu klimatmålen för 2030!

Tillsammans med Lantmännen släpper vi i juni 2024 en rapport om vår fossilfria nötköttsproduktion. Beräkningarna [...]

Wow vi är nominerade till Årets spjutspetsföretag

Oj så hedrande att vara en av de sex företag som är nominerade till Årets [...]

Smör som smakhöjer dina rätter

Smör som smakhöjder dina rätter När man grillar är det trevligt att kunna göra allting [...]

Framgångsrecept

Här finns en film om oss när vi berättar om vår framgångssaga (enligt Lantmännen) om [...]

Ko-släpp 2024

Ett STORT och varmt tack till alla som kom och delade glädjen när våra kossor [...]

Välkommen till Ko-släpp 2024 på Kopensionatet

Lördag 4 maj kl. 11.00 springer kossorna ut på grönbete Efter utspringet bjuder vi på [...]