Matkunskap

Välkommen matälskare! På den här sidan har vi samlat massor med artiklar, guider, tips och recept för dig som älskar mat. Vi har minst ett recept för varje styckdetalj och många recept på goda tillbehör. Under ”Guider & Tips” kan du lära dig mer om nötkött och hur det bör tillagas, hur du grillar den perfekta ryggbiffen och om smaken umami, för att nämna några.

Vi älskar mat och tycker att mat och matlagning är något värt att prata om. Därför har vi samlat vår och andras kunskap här för dig som vill lära dig mer om Matkunskap.

Chili dog – varmkorv med chili på köttfärs

Korv – denna fantastiska maträtt. Stora som små älskar den och den går att göra [...]

Gårdsbutiken fyller 2 år 2023

Nu blir det kalas på Kopensionatet! Lördag 2 december 2023 fyller Hagshults gårdsbutik 2 år. [...]

Julmarknad 2023 Välkommen 18-19 november till Stora Segerstad

En riktigt genuin julmarknad i härlig miljö. Nu är det dags att börja planera för [...]

Gårdsrundan med lunch på Kopensionatet 9-10 september 2023

9 – 10 september är det dags för Gårdsrundan 2023 Varmt välkommen till oss. Gården [...]

Kopensionatet är med på Rusken runt 26-27 augusti 2023

Välkommen hem till Hagshultskossorna under Rusken Runt! Lördag och söndag den 26 och 27 augusti [...]

Ragù classico bolognese med nötfärs och fläsksida

Detta receptet på hur en typisk Ragù ska tillagas gavs ut av en italiensk matmyndighet [...]

Grillad BBQ-biff med chilimajonnäs och sötpotatisstrips

En bra grillad biff serverad med chilimajonnäs, krispiga sötpotatisstrips och grillad majs är svårslaget på [...]

Pizza con le polpette

Pizza är ju kanske något av det godaste som finns! Detta är en pizza med [...]

Tomat-tarte tatin

Tomat-terte tatin är något för alla tomatälskare där ute. Med massa härliga tomater, vitlök och [...]

Biff Rydberg

Biff Rydberg är en riktig klassiker och riktigt, riktigt gott. Oxfilé, potatis, lök, ja allt [...]

Spicy beef taco

Vi älskar tacos i alla former. Det går att göra den precis hur man vill [...]

Grillad biffsallad

Sallad är perfekt eftersom man kan ha i precis det man tycker om. Det är [...]

Gravad nötrulle

Att grava livsmedel är något vi gjort länge för att förlänga hållbarheten på t.ex. fisk [...]

Grillad högrev med grillad potatissallad

Grillad högrev är en självklarhet på sommaren. Här görs den med en så kallad reverse [...]

Perfekta pommes frites

Hur gott är det inte med helt perfekt salta och krispiga pommes? Det passar som [...]

Zucchini- och bönfritters med tomatsås

Ta vara på dina bröd- och ost-rester och laga fritters! Tillsammans med zucchini blir det [...]

Flankstekstacos

Tacos är en riktig klassiker som går att göra på oändligt olika vis och med [...]

Vad är klimatcertifiering?

Svenskt Sigill Klimatcertifierad – för ett minskat klimatavtryck … och hållbarhet på riktigt! För oss [...]

Så här såg det ut på årets Ko-släpp 2023

Lördag den 13 maj, kl. 11.00 var det dags! Då öppnade vi portarna till ladugården [...]

Yakiniku på entrecôte

Yakiniku är en japansk klassiker som är magiskt god och dessutom lättlagad. Den görs på [...]