Matkunskap

Välkommen matälskare! På den här sidan har vi samlat massor med artiklar, guider, tips och recept för dig som älskar mat. Vi har minst ett recept för varje styckdetalj och många recept på goda tillbehör. Under ”Guider & Tips” kan du lära dig mer om nötkött och hur det bör tillagas, hur du grillar den perfekta ryggbiffen och om smaken umami, för att nämna några.

Vi älskar mat och tycker att mat och matlagning är något värt att prata om. Därför har vi samlat vår och andras kunskap här för dig som vill lära dig mer om Matkunskap.

Ko-släpp 3 maj 2025

Ko-släpp hos Hagshultskossorna 🐄💨🌱 Det finns vårtecken – och så finns det Ko-släpp. Den där [...]

Festivallager Korvfestivalens egen öl

Javisst – även i år blir det festivalöl!Det är snart dags att tappa upp och [...]

Årets utställare 2025

I år har vi 24 underbara utställare som förgyller ditt besök på Korvfestivalen. Axelssons i [...]

Krögartalg och Guldtalg vad har man det till?

Genom att välja våra talgprodukter bidrar du till en hållbar och klimatcertifierad produktion. Vi tar [...]

Gårdsbutiken firar 4 år

Gårdsbutiken fyller år 🎉 Tänk att det redan har gått fyra år sedan vi öppnade [...]

Så lyckas du med din oxfilé

Skillnaden mellan att steka och grilla oxfilé Oxfilé är en av de mest exklusiva och [...]

Jullunch 2024 med Stockholms stadsmission

I december 2024 åkte vi till Stockholm för att delta i Jullunchen Vi är så [...]

Julmarknad på Stora Segerstad 2024

En genuin julmarknad i härlig miljö Nu är det snart dags att börja planera för [...]

Korvfestival 15 mars 2025

Boka in Lördag den 15 mars 2025 i din kalender! Då är det dags för [...]

Gårdsrundan 2024

Två dagar fyllda av möten, smak och gårdsliv 14-15 september öppnade vi upp gården för [...]

Vi blev Årets bonde 2024 i Sverige!

Yippie vi vann! 🥂 Vi var en av 137 kandidater som har granskats och grillats [...]

Händer i höst hos Hagshultskossorna

Det händer mycket hos oss! 💚🐮 Vi är så glada över alla som kommer och [...]

Grillat högrev och smashed potatoes à la Norton

Helgrillad Högrev från Hagshultskossorna med friterade smashed potatoes Receptet är för 4 personer. Här kommer [...]

En guide till perfekt temperatur på oxfilén

En guide till perfekt temperatur på oxfilén Att tillaga oxfilé till perfektion är en konstform [...]

Lyckas med Flankstek

Flank är en härlig detalj med mycket smak. Som styckningsdetalj är den mör, avlång och [...]

Hållbart, svenskt och ekonomiskt – Hagshultskossorna gillar RME

I arbetet för ökad hållbarhet och minskad klimatpåverkan lämnade vi det fossila bränslet och gick [...]

Framtidens fossilfria nötköttsproduktion finns i Hagshult

Den 11 juni lanserades en ny rapport inom Lantmännens ramverk Framtidens Jordbruk. Rapporten visar hur [...]

Vi når redan nu klimatmålen för 2030!

Tillsammans med Lantmännen släpper vi i juni 2024 en rapport om vår fossilfria nötköttsproduktion. Beräkningarna [...]

Wow vi är nominerade till Årets spjutspetsföretag

Oj så hedrande att vara en av de sex företag som är nominerade till Årets [...]

Smör som smakhöjer dina rätter

Smör som smakhöjder dina rätter När man grillar är det trevligt att kunna göra allting [...]