Matkunskap

Välkommen matälskare! På den här sidan har vi samlat massor med artiklar, guider, tips och recept för dig som älskar mat. Vi har minst ett recept för varje styckdetalj och många recept på goda tillbehör. Under ”Guider & Tips” kan du lära dig mer om nötkött och hur det bör tillagas, hur du grillar den perfekta ryggbiffen och om smaken umami, för att nämna några.

Vi älskar mat och tycker att mat och matlagning är något värt att prata om. Därför har vi samlat vår och andras kunskap här för dig som vill lära dig mer om Matkunskap.

Dags för årets Ko-släpp 2022

Lördag den 14 maj kl. 11.00 är det utspring på Kopensionatet. Vi slår upp portarna [...]

Kopensionatet besöker Paul Svensson i Stockholm

I slutet av april var vi hos Paul Svensson och besökte PaulTaylor Lanthandel i Sundbyberg [...]

Hagshultskossorna deltar på Världsutställningen i Dubai

Hagshultskossorna deltar under torsdagens Live talk och pratar på temat ”Recow – gamla mjölkkor from [...]

Hagshultskossorna stödjer Musikhjälpen 2021

Vi är så stolta och glada över att vara en del av det fantastiska arbete [...]

Hagshultskossorna öppnar Gårdsbutik 27 november 2021

Varmt välkommen till vår gårdsbutik Nu har vi öppnat vår alldeles egen gårdsbutik och vi [...]

Ät lunch hos Hagshultskossorna

  Lördag den 11 september, under Gårdsrundan, kan du boka en lunch hos Hagshultskossorna. Vi [...]

Restaurang Yonder serverar kött från Hagshultskossorna

Nu kan du njuta av vårt goda kött, härligt tillagat av de duktiga kockarna på [...]

Gårdsrundan med lunch hos oss 11-12 september 2021

Premiär för Gårdsrundan i Jönköpings län. Välkommen till oss lördag och söndag den 11-12 september. [...]

Swedese’s vänner

Titta här vilket härligt gäng – vi ska hitta på spännande saker i höst. Vi [...]

Små gärningar som bidrar till biologiskt mångfald

I våras sådde vi nästan 1 000 m2 fleråriga örter. Nu har alla vilda bin [...]

Affärsutvecklingsmöte

I juni träffades vi på Ellery Beach house och pratade affärsutveckling. Exceptionell råvara arrangerade en [...]

Årets Ko-släpp 2021

Lördag den 15 maj var det Ko-släpp på Kopensionatet. Trots att det regnade var det [...]

Intervju i radio

”Det här är slowfood på riktigt!” Med anledning av vår nominering till Årets klimatbonde blev [...]

Våra kor är inte uppfödda för att så snabbt som möjligt hamna på en tallrik

Vår kor har många uppgifter innan de slutligen blir ett gott och nyttigt kött. De [...]

Vi är nominerade till Årets klimatbonde, 2021!

Vi säger vara OWAOOO och tusen tack!! Vi är verkligen otroligt stolta över nomineringen från [...]

Shepherd’s pie à la Hagshult

Här är en riktig klassiker! Enligt tradition görs Shepherd’s pie på lammfärs, men vi gillar [...]

Filippas Cookies med Krögartalg

Chocolate chip cookies är ju bara så så gott! Extra goda och frasiga blir dem [...]

Mjölkko i vin och vackra grönsaker

Det här receptet komponerade Paul Svensson till vinnaren av vår Köttlåda i Musikhjälpen 2020. Mjölkko [...]

Pulled bringa à la Hagshult

Pulled beef – Bringa från Hagshultskossorna Ingredienser 1,4 kg oxbringa (det går också bra att [...]